ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Προς γονείς/κηδεμόνες

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Προς γονείς/κηδεμόνες

 

Σας ενημερώνουμε:

α) για τη δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών/τριών στην ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Για τον λόγο αυτό καλείστε να έχετε ολοκληρώσει τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης όπως περιγράφονται παρακάτω.

Βήμα 1. Οι γονείς/κηδεμόνες, με ευθύνη του Διευθυντή, μεριμνούν για την εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Με την εγγραφή τους οι μαθητές/τριες αποκτούν

μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης στη σελίδα https://register.sch.gr/students/ .

 

Διάβασε το συνημμένο έγγραφο: Οδηγίες για την εγγραφή μαθητή.pdf

 

Η εγγραφή των μαθητών/μαθητριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο γίνεται μέσω του ιστοτόπου:  https://register.sch.gr/students/

 

Εκεί αρχικά εμφανίζεται η εισαγωγική σελίδα της εφαρμογής εγγραφής και περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για τον μαθητή και τον κηδεμόνα του.

Στη συνέχεια ο κηδεμόνας του μαθητή θα πρέπει να πατήσει το κουμπί «Ας ξεκινήσουμε» που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας για να μεταβεί στην φόρμα εγγραφής.

Η φόρμα συμπληρώνεται από τον κηδεμόνα του/ης μαθητή/τριας ακολουθώντας ακριβώς τις οδηγίες ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα κατά την υποβολή της.

Σημαντικό: Όλα τα πεδία που θα συμπληρωθούν στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει να είναι ακριβώς ίδια με αυτά που αναγράφονται σε παλαιότερο έλεγχο προόδου του/της. Για παράδειγμα αν το όνομα ενός μαθητή έχει γραφτεί στον έλεγχο προόδου ως Γεώργιος, έτσι θα πρέπει να γραφτεί και στο αντίστοιχο πεδίο έτσι και όχι Γιώργος.

Όλα τα πεδία με * θα πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά:

Αριθμός Μητρώου (συμπληρώνεται υποχρεωτικά) που έχει ο μαθητής/μαθήτρια στο σχολείου του. Μπορείτε να τον βρείτε σε πρόσφατο έλεγχο προόδου του μαθητή/τριας. Αν δεν τον έχετε , μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο mail του σχολείου , mail@6dim-peram.att.sch.gr και θα επικοινωνήσουμε   μαζί σας.

Στα παιδιά της Α΄και Β΄τάξης ( που δεν παίρνουν έλεγχο) θα σταλεί  e- mail .

Για οποιαδήποτε απορία στείλτε e-mail στο mail@6dim-peram.att.sch.gr

Σημείωση: για την πλατφόρμα που θα αξιοποίησει ο κάθε εκπαιδευτικός για την δημιουργία του ψηφιακού τμήματος θα σας κοινοποιήσουμε τον σχετικό σύνδεσμο Link αργότερα.