ΣΤ Τάξη – Ενημέρωση για την εκδρομή στην Ακροκόρινθο

Μέσα στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων της τάξης μας θα πραγματοποιηθεί η τελευταία εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στην Ακροκόρινθο την Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017. Τα παιδιά θα κάνουν αρχαιολογικό περίπατο στον χώρο της τόσο κοντινής μας και τόσο σπουδαίας αυτής καστροπολιτείας.

Το Κάστρο της Ακροκορίνθου κρύβει μέσα του ερείπια βυζαντινών ναών, τζαμιά με μιναρέ, κρήνες, υπολείμματα καστρόσπιτων κλπ. Η πρώτη οχύρωση είναι από τους προϊστορικούς χρόνους και στη συνέχεια προστέθηκαν τμήματα του τείχους των κλασικών χρόνων της αρχαιότητας και ακριβώς πάνω τους οι προσθήκες της βυζαντινής εποχής, της Φραγκοκρατίας, της ενετοκρατίας και της τουρκοκρατίας. Όλα τα προηγούμενα φανερώνουν την πλούσια ιστορία της καστροπολιτείας. Το σκηνικό είναι ειδυλλιακό τόσο σε θέα όσο και σε ηρεμία.

Κάτω από τον ίσκιο των δέντρων θα κάνουμε πικ νικ με φαγητά που θα μεταφέρουμε μαζί μας από το σπίτι ( κάτι που θα μπορεί να φαγωθεί με το χέρι).Τα παιδιά θα πρέπει να φοράνε καπέλο και αθλητικά απαραιτήτως.

Η συγκεκριμένη εκδρομή είναι η τελευταία κοινή δράση για την ομάδα της ΣΤ΄τάξης έτσι όπως την έχουν βιώσει τα παιδιά για τα 6 χρόνια του δημοτικού σχολείου. Αποχαιρετάμε την ομάδα μας δημιουργώντας αναμνήσεις μέσα από τις καινούριες κοινές εμπειρίες.

Οι γονείς που επιθυμούν τη συμμετοχή του παιδιού τους παρακαλούνται να υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση και να τη στείλουν στο σχολείο μέχρι την Παρασκευή, 9 Ιουνίου.

[ Υπεύθυνη Δήλωση (Microsoft Office Document  – .doc) ]